fredag den 28. september 2012

Buckeye cupcakes...

Igen har jeg fundet en opskrift hos Harwood podcasts.
Denne gang blev det disse rigtige syndige og rigtig gode buckeye cupcakes.
Buckeyes er en amerikansk kage/slik i stil med romkugler, lavet af peanutbutter og mørk chokolade. Jeg er helt vild med dem, så derfor måtte disse prøves.

Ovenstående link er til videon hvor Cindy viser hvordan de laves. Jeg har også prøvet chokoladecupcakes med mint frosting fra hendes serie.

Jeg har dog kun lavet halv portion af peanut butter fyldet, og det er rigeligt.
Når kagerne er færdige kan du sætte dem i køleskabet i et par timer eller til næste dag, og så kan de pakkes individuelt i film og fryses.

Jeg har oversat opskriften til danske mål - se nedenfor - sådan som jeg lavede dem.



Buckeye cupcakes (12 stk):

Cupcakerne:

85 g smør
80 g chokolade
2 æg
250 g sukker
90 g mel
1/2 ts vanille eller korn fra 1/2 vanillestang

Smelt smør og chokolade i mikroovnen og sæt det til side.
Rør sukker og æg sammen i en skål med en ske - der skal ikke bruges røremaskine eller håndmixer til denne opskrift.
Tilsæt vanille og mel.
Rør smør/chokolade i tilsidst.
Fordeles i 12 cupcake forme.
Bages i 20-25 min ved 180° (ikke varmluft)

Peanutbutter fyld:

195 g peanutbutter - jeg brugte den grove, for den kan jeg bedst lide
55 g smør
1/4 ts vanille
85 g flormelis

Rør peanutbutter og smør sammen - her bruges en håndmixer.
Tilsæt vanille og flormelis.
Rør det grundigt til det bliver let.
Fordel fyldet over de afkølede cupcakes med en spatel eller kniv.
Sæt dem i køleskabet i 15-30 min for at fyldet skal stivne.

Chokolade ganache:

1 dl fløde
140 g chokolade

Smelt fløde og chokolade under omrøring til det samler sig til en ens masse.
Fordel ganachen over peanutbutter fyldet enten med en teske eller ved at dyppe kagerne. PAS på at du ikke taber kagen... :-)
Sæt kagerne i køleskabet så ganachen stivner og gentag overtrækningen.

lørdag den 22. september 2012

Chokolade cupcakes med snefnug og chokolade ganache...

Der har været lidt stille på bloggen for efter en skøn ferie i Floridas varme er vi pt. uden en netforbindelse.
Derfor er det ikke det store bloggeri i øjeblikket, for det er altså mere bøvlet at lave indlæg på iPad'en som så skal køres via hotspot på mobilen ( ja det er nogle fine ord man lærer... :-) )
Men da jeg ikke kender udsigten for hvornår netforbindelsen bliver klar må man jo klare sig med det man har
Heldigvis har jeg nogle indlæg liggende som kladde.

Igen har jeg prøvet en af Julia's cupcakes fra hendes nye kogebog.
Denne gang faldt valget på hendes chokoladecupcakes med snefnug.
I stedet for en almindelig frosting blev de pyntet med chokolade ganache og pyntet med frysetørrede hindbær.



De er rigtig gode, og det er nemt med en grundopskrift hvor man bare kan tilsætte det fyld man har.
Til disse skulle der hakket hvid chokolade i ( altså snefnuggene ) men jeg tror jeg fik hakket den for fint, for de kunne ikke ses når man skar kagen over.
Og chokolade ganachen virkede rigtig godt - jeg synes det er et godt alternativ til den fede frosting. Og så giver frysetørrede hindbær lige det syrlige snit til disse lidt tunge chokoladekager.