lørdag den 12. januar 2013

Whoopie pies med chokolade...

I min kogebog Bagedage fra Hummingbird Bakery, er der rigtig mange varianter af whoopie pies. Jeg synes det er nogle sjove fætre, som jeg selvfølgelig skulle afprøve. Da jeg samtidig skulle på familietur i sommerhus meldte jeg mig straks til at komme med kagen, og her var disse lige dem jeg havde i tankerne.

De er ret nemme at lave, dog kræver det lidt forabejde, da jeg måtte lave fluffen til cremen selv inden. Men det er nu heller ikke det store problem. Jeg fandt en opskrift hos Heidis Verden, som jeg fulgte uden problemer. Fluffen er blevet frosset i portioner på 220 g, da det er den mængde der bruges i de fleste opskrifer i Hummingbird bogen.

Jeg lavede nogle små ændringer i opskriften. I stedet for sødmælk brugte jeg skummetmælk, smørret blev erstattet med margarine og vanille essensen blev erstattet med vanillesukker.
I bogen er der nøje beskrevet hvordan dejen røres sammen. Jeg har kortet teksten lidt ned.



Whoopie Pies med chokolade (10 stk):

Dej:
1 stort æg
150 g sukker
1 1/4 dl yogurt naturel
1/4 dl mælk
1/4 ts vanillesukker
75 g smeltet margarine
200 g hvedemel
80 g kakao
1/4 ts natron
1/4 ts bagepulver

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
Tilsæt de våde dele.
Tilsæt de tørre dele.
Sæt dejen i køleskabet i ca 30 min.
Varm ovnen op til 170°.
Tag dejen ud af køleskabet og sæt det i 20 toppe fordelt på to bageplader (hver top med en diameter mellem 3 og 5 cm). Sørg for at der er 2-3 cm luft mellem toppene - de hæver og flyder lidt ud.
Bag dem i 10-13 min til de er spændstige.
Sæt dem på en bagerist til afkøling.

Fyld:
170 g smør
280 g flormelis
220 g marshmallow fluff (se link øverst i teksten)

Pisk smør og flormelis sammen.
Tilsæt fluff'en og pisk på høj hastighed til fyldet er lyst og luftigt.
Stil det i køleskabet i ca 30 min.

Smør ca en spiseskefuld fyld på havdelen af kagerne på den flade side.
Læg den anden kage ovenpå, med den flade side mod fyldet.
Pres let sammen.

2 kommentarer:

  1. De ser bare rigtig gode ud! :)

    Mia Andersen

    http://miaskageside.blogspot.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - de var også rigtig gode :-)

      Slet